09.03.2019

Джамбазки: България е най-стабилната държава на Балканите

България е най-стабилната държава на Балканите и трябва да диктува политическите процеси. Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки на конференция в София за бъдещето на Европа. В нея участваха представители на различни формации, както и министърът на околната среда Нено Димов.

Бъдещето на Европа е във връщането към традициите, християнските ценности и патриотизма, коментира евродепутатът Ангел Джабмазки, който е и кандидат да води листата на ВМРО за евроизборите.

Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО: На Балканите България е най-смислената, най-стабилната държава. Нашата задача е да бъдем водещата държава на Балканите, да диктуваме политическите процеси. Години наред българските правителства и управления страдаха от угоднически, слугински синдром. За първи път през европредседателството България започна да задава дневния ред.

Джамбазки критикува БСП за разминаванията с кандидата на Партията на европейските социалисти за председател на Еврокомисията Франс Тимерманс за пакта за миграцията.

Ангел Джамбазки: БСП тук агитират против, но гласувайки за БСП, гласуваш за Тимерманс, защото той е техният водещ кандидат. Тук или говорим за някаква тежка шизофрения, или за тежко лицемерие.

Екоминистърът Нено Димов изтъкна, че тези избори ще бъдат много важни за Евросъюза.

Нено Димов, министър на околната среда: Всички усещаме и виждаме, че е настъпило време, в което перспективата не е една и трябва да видим коя е онази, която си струва да се защитава.

Според Нено Димов на евровота трябва да започне лечението на Европа, а лекарството е консерватизмът.

Автор: Надежда Василева